Război în Ucraina, ziua 395: Zelenski explică de ce întârzie contraofensiva. Oligarh din Rusia: "Trăim ca babuinii din Africa"

Ultima oră! CEC a anulat deschiderea secțiilor de vot la Bender și Corjova

15 iunie 2021, ora 16:23

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anulat deschiderea secțiilor de vot în zona de securitate. Este vorba despre cele două secții de la Bender și una din localitatea Corjova, raionul Dubăsari. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a instituției cu majoritatea voturilor. Astfel, pentru alegătorii din regiunea transnistreană vor fi deschise 41 de secții de vot. 

Asta după ce Inspectoratul General al Poliției (IGP) a informat CEC despre faptul că subiectul privind deschiderea secțiilor de vot pe teritoriile necontrolate de Chișinău a fost discutat la ultima ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC), unde s-a constatat că vor fi dificultăți pentru forțele de ordine în asigurarea securității în aceste secții.

Inițial pe ordinea de zi erau două subiecte cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, însă, membrii CEC au votat pentru modificarea ordinii de zi și cele două proiecte au fost comasate.

Nr.

d/o

 

Denumirea localității

 Numărul secțiilor de votare

1.       

Municipiul Chișinău

2

2.       

Orașul Anenii Noi, raionul Anenii Noi

1

3.       

Comuna Calfa, raionul Anenii Noi

2

4.       

Satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi

2

5.       

Satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi

1

6.       

Satul Varnița, raionul Anenii Noi

4

7.       

Comuna Zolotievca, raionul Anenii Noi

1

8.       

Orașul Căușeni, raionul Căușeni

2

9.       

Satul Chircăiești, raionul Căușeni

2

10.   

Satul Copanca, raionul Căușeni

2

11.   

Comuna Fîrlădeni, raionul Căușeni

1

12.   

Satul Hagimus, raionul Căușeni

2

13.   

Orașul Criuleni, raionul Criuleni

1

14.   

Comuna Cocieri, raionul Dubăsari

2

15.   

Comuna Coșnița, raionul Dubăsari

1

16.   

Comuna Coșnița (satul Pohrebea), raionul Dubăsari

1

17.   

Satul Doroţcaia, raionul Dubăsari

2

18.   

Comuna Molovata Nouă, raionul Dubăsari

1

19.   

Satul Ustia, raionul Dubăsari

1

20.   

Satul Sănătăuca, raionul Florești

4

21.   

Orașul Rezina, raionul Rezina

4

22.   

Orașul Ștefan Vodă, raionul Ștefan Vodă

1

23.   

Comuna Răscăieți, raionul Ștefan Vodă

1

Total

41

Pe 10 iunie curent, Platforma DA a anunțat că se va adresa CSJ-ului, după ce Curtea de Apel a declarat inadmisibilă cererea prin care formațiunea a contestat decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea transnistreană, inclusiv în zone necontrolate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, Platforma DA spune că va cere sancțiuni disciplinare pentru judecătorii care au examinat cauza.

Înalta Curte urmează să se expună asupra constituționalității unor prevederi din Codul electoral, după ce Platforma DA a depus o cerere în judecată împotriva CEC-ului cu privire numărul secțiilor de vot din stânga Nistrului deschise la alegerile parlamentare anticipate din iulie.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram