/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Viceprimarul Chironda solicită suspendarea din funcție arhitectului-șef al Chișinăului, în legătură cu demolarea Hotelului Național

missing
15 iunie 2021, ora 11:36

Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului Svetlana Dogotaru, acuzând-o de tentative de autorizare a demolării Hotelului Național din centrul orașului. 

În cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul a spus că șefa Direcției de Arhitectură ar permite beneficiarului să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism, să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive, ar justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a iniția procesul de demolare a hotelului.

„Am solicitat primarului inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 mai 2021 și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a scris viceprimarul pe rețelele sociale.

Pentru prevenirea influențării asupra subalternilor și asupra procesului de anchetă, Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție Svetlanei Dogotaru.

Am contactat-o pe Svetlana Dogotaru pentru o reacție, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

„Am văzut că un viceprimar s-a dat cu părerea referitor la unele subiecte care țin de activitate. Voi comenta în detalii când mă voi întoarce. Vreau să menționez un singur lucru în acest sens. Era bine dacă nu lipsea nemotivat de la serviciu zile întregi, dumnealui a spus că are motivație. Vreau să aflu aceste lucruri. Despre restanțele la proiectele gestionate, incapacitatea de a discuta cu direcțiile responsabile voi reveni pe parcurs. Multe proiecte sunt întârziate”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban, referindu-se la acest subiect.

Pe 30 martie, viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție cu privire la organizarea consultărilor publice privind concepția complexului multifuncțional care ar putea fi construit în locul clădirii Hotelului Național din centrul Capitalei. Consultările au avut loc la data de 17 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram