/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DOC/ Cei 134 de lucrători medicali care au decedat din cauza COVID-19, decorați cu „Ordinul de onoare” post-mortem

missing
18 iunie 2021, ora 09:54

Cei 134 de lucrători medicali care au decedat din cauza complicațiilor create de COVID-19 au fost decorați cu „Ordinul de Onoare” post-mortem de către președinta Maia Sandu. Anunțul a fost făcut chiar de șefa statului prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

„Sunt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19. Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Distincțiile au fost acordate, prin decret prezidențial, cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, marcată în Republica Moldova în a treia duminică a lunii iunie.

La 27 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces cauzat de complicațiile Covid-19 în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de o femeie care avea 79 de ani și era angajată în serviciul asistența medicală urgentă prespitalicească. De la începutul pandemiei de coronavirus, 134 lucrători medicali și-au pierdut viața.

/FOTO/ „Vom purta veșnic vie amintirea eroilor în alb!” La un an de la primul deces cauzat de Covid-19, peste 100 de lucrători medicali și-au pierdut viața

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram