/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O nouă ședință CUC la Bender. Subiectele privind eliminarea „grănicerilor”, evitate de reprezentanții Tiraspolului

missing
18 iunie 2021, ora 13:50

Subiectele privind eliminarea „grănicerilor” din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, nici la ultima ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC) nu a fost discutat. Potrivit reprezentanților CUC, acesta nu a fost inclus pe ordinea de zi din cauza reprezentanților de la Tiraspol, care evită acest subiect. 

„Nu a fost agreată nici inițiativa delegației Republicii Moldova de a obliga Comandamentul Militar Întrunit să prezinte rezultatele îndeplinirii deciziei din 24 septembrie 2020 privind documentarea posturilor ilegale instalate pe durata pandemiei. Părțile doar au aprobat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit pentru 9-15 iunie 2021 cu privire la situația în Zona de Securitate, precum și alte 5 rapoarte pentru perioadele anterioare”, se arată în comunicatul de presă al CUC.

De asemenea, urmare a ședinței din 15 iunie a grupului de lucru pe problema posturilor, s-a constatat că acesta este în impas, deoarece partea transnistreană refuză să prezinte documentele legate de instalarea abuzivă a postului „grăniceresc” de la Zahorna.

„Cu referire la optimizarea infrastructurii posturilor situate pe ambele maluri ale Nistrului în preajma localității Vadul-lui-Vodă, Comandamentul Militar Întrunit a venit cu un plan de acțiuni, însă și acesta nu a fost aprobat, partea transnistreană solicitând timp pentru consultări suplimentare”, precizează reprezentanții delegației Republicii Moldova în CUC.

Următoarea ședință a Comisiei este preconizată pentru 24 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram