/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ultima oră! Un alt moldovean s-a stins din viață, după prăbușirea unei clădiri în Belgia

missing
20 iunie 2021, ora 13:04

Un alt moldovean s-a stins din viață, după prăbușirea clădirii aflate în construcții din Belgia. Numărul conaționalilor decedați a ajuns la doi. Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne. Autoritățile sunt în legătură cu familiile îndoliate, pentru a le oferi asistența necesară.

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că autoritățile locale belgiene au confirmat reprezentanților Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre încheierea operațiunii de căutare, fiind confirmat decesul celui de-al doilea cetățean moldovean. Astfel, în accidentul de la Antwerpen urmare a prăbușirii unei clădiri, bloc școlar aflat în construcție și-au pierdut viața doi cetățeni ai Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă.

Printre muncitorii care lucrau la construcția clădirii care s-a prăbușit în Belgia se aflau trei cetățeni ai Republicii Moldova. Ieri, corpul neînsuflețit al unui moldovean a fost scos de sub dărmăturile clădirii.

MAEIE, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei a fost informat de către autoritățile locale despre prăbușirea în orașul Antwerpen a unei clădiri, bloc școlar, aflat în construcție.

Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate.

Ieri autoritățile locale anunțau că operațiunea de căutare este în desfășurare, nefiind identificat un al treilea cetațean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărămături.

Clădirea aflată în construcție s-a prăbușit din cauze încă necunoscute. 12 persoane au fost scoase de sub dărămături, iar 8 dintre ele au ajuns la spital, în stare gravă. Alți 5 oameni sunt încă în ruine, iar pompierii au adus și câini să-i caute.

Potrivit unui muncitor, schela s-a plăbușit brusc în timp ce muncitorii erau ocupați să curețe fațada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram