/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Filip spune că unul din primarii care au părăsit azi PDM ar fi fost amenințat de Nichiforciuc. Reacția fostului democrat

missing
21 iunie 2021, ora 15:11

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că informația privind plecările a mai multor primari democrați din raionul Râșcani reprezintă, în mare parte, un fals. Liderul PDM susține că unele semnături sunt falsificate, iar un primar ar fi obligat să semneze sub amenințările lui lui Eugen Nichiforciuc. De cealaltă parte, Nichiforciuc neagă toate acuzațiile și spune că-l va acționa în judecată pe liderul PDM pentru „declarații aberante”.

„Cei cinci primari sunt, de fapt, patru. Antonina Șarban, primar de Șumna, nu a semnat această declarație, semnătura ei a fost falsificată de Nichiforciuc și PSRM, fapt pentru care dumneaei va merge în judecată. Vitalie Țîței, primar de Pocimbăuți, nu a semnat declarația lui Nichiforciuc și rămâne în echipa PDM, va merge și el în instanță”, susține Pavel Filip.

„Ion Vacariuc, primar de Aluniș, a semnat declarația sub amenințarea lui Nichiforciuc și a deputatului PSRM Mizdrenco, care i-au spus că dacă nu semnează, îi vor da afară feciorul care lucrează la Vamă. Primarul Victor Garbuz și consilierul Nicolae Romanciuc au fost dați afară din partid încă acum un an, când s-au dus cu socialiștii. Nu avem nevoie de profitori”, mai precizează PDM prin intermediul unui comunicat de presă.

Liderul democraților mai spune că prin asemenea metode de intimidare, fostul democrat Eugen Nichiforciuc ar încerca să se mențină în funcția de deputat.

„Îl înțeleg pe Nichiforciuc, că este toxic, că nu trebuiește nimănui și nu vrea să-l ia nimeni pe listă, inclusiv cei de la PSRM care i-au promis acest lucru și încearcă, dacă nu mai poate face nimic, să mai distrugă câte ceva doar la nivel declarativ. Astfel cumva să își ridice în slăvi numele care este deja unul cunoscut în Republica Moldova. Iată așa merge campania electorală acum la noi în țară. PDM are o echipă puternică, inclusiv echipa de la Râșcani care va înregistra un scor foarte bun”, susține Pavel Filip într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Contactat pentru un comentariu în acest sens, Eugen Nichiforciuc a declarat pentru tv8.md neagă acuzațiile aduse de liderul PDM, iar plecările din partid sunt motivate de incapacitatea lui Pavel Filip de a conduce formațiunea.

„Data trecută eu am cumpărat primarii din Strășeni, câteva luni în urmă eu am intimidat sute de primari care au ieșit (n. r. a plecat din PDM), astăzi s-a mai intimidat un primar, ori cumpăr, ori intimidez. Deja plânsetele domnului Filip pe la televiziuni devin ridicole. Nici nu este de râs, deja este de plâns. Omul care este incapabil să conducă un partid, care a distrus din temelie PDM, l-a adus sub pragul electoral, astăzi declară că toți cei care fug, în spate să ori Nichiforciuc, ori alte forțe din exterior. De fapt, problema este în interior, trebuie să recunoască că nu au capacitatea de a conduce un partid și incapacitatea lor se manifestă prin plecări. Eu cred că iarăși o să mai plece, și o să plece în continuare”, a declarat Eugen Nichiforciuc pentru tv8.md.

Totodată, acesta spune că nu l-a văzut pe primarul de Aluniș și îl va acționa în judecată pe președintele democraților pentru declarații „aberante”.

„Sincer să vă spun eu nu l-am văzut pe domnul Vacariuc în față. Cu Pavel Filip am deja vreo câteva judecăți (n. r. procese de judecată) tot pe declarațiile aberante. Cred că vom mai avea încă una. Este și ridicol”, a punctat Nichiforciuc.

Precizăm că, cinci primari și un consilier local din raionul Râșcani au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova. Printr-un comunicat de presă trimis în adresa redacției tv8.md, aceștia susțin că sunt „profund dezamăgiți de acțiunile liderului PDM care au dus la distrugerea formațiunii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram