/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Un primar de la Strășeni, care a plecat la sfârșitul lunii mai de la PDM, a revenit în partid

22 iunie 2021, ora 15:04

Primarul comunei Gălești, din raionul Strășeni, care la sfârșitul lunii mai a părăsit rândurile Partidului Democrat din Moldova, alături de alți patru primari, a revenit în formațiunea politică condusă de Pavel Filip. Deși atunci când a plecat, Nicolae Budu nu a menționat care a fost motivul exact al plecării, aducând doar o serie de critici liderului PDM, acum, primarul de la Gălești spune că se reîntoarce pentru că formațiunea democraților este singura care a demonstrat realizări concrete pentru oameni și localități. 

„Sunt conștient că PDM rămâne o forță necesară pe scena politică, întrucât doar PDM poate înclina definitiv și ireversibil balanaț în favoarea unui stat europeani și democratic”, se arată în declarația semnată de primarul de la Gălești, Nicolae Budu.

Budu declară că îi este recunoscător președintelui partidului, Pavel Filip, pentru susținerea acordată raionului Strășeni și comuna Gălești.

„Apreciez eforturile făcute în ultimii 2 ani de conducerea PDM și de președintele Pavel Filip pentru reformarea și curățarea partidului de elementele toxice care existau și care știrbeau din imaginea membrilor corecți și profesioniști și din bunul nume al formațiunii”, se mai menționează în declarația lui Budu.

Amintim că cinci primari democrați de la Strășeni au anunțat în data de 31 mai că părăsesc formațiunea și rămân independenți.

„Spre regret, constatăm că în majoritatea partidelor politice nu mai există viziune, program real de dezvoltare economico – socială și niciun sprijin pentru cetățeni, iar interesele politicienilor nu coincid cu aspirațiile aleșilor locali și cetățenilor pe care îi reprezintă”, se menționează în declarația primarilor de la Greblețti, Rădeni, Codreanca, Gălești și Pănășești, satul de baștină al liderului democraților, Pavel Filip.

Filip a spus atunci că plecările din partid ale celor cinci primari din raionul Strășeni, aleși pe listele PDM, au un singur motiv, cel financiar. În opinia lui Filip, foștii săi colegi ar fi fost convinși să aleagă banul în locul faptelor.

„Borsetka a ajuns și la Strășeni și, așa cum spuneam anterior, a “convins” câțiva foști colegi să aleagă banul în locul faptelor. PDM a susținut Strășeniul cu proiecte și fapte concrete, cu investiții de milioane, așa că plecările de azi au un singur motiv: cel financiar. Altul, din textul semnat nici nu se desprinde”, a subliniat Pavel Filip într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram