Primarul din satul Dancu, raionul Hâncești a pierdut și la Curtea Supremă de Justiție în fața Comisiei Electorale Centrale, care a decis că o dată cu alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în această localitate va avea loc și un referendum de demitere a edilului. Magistrații Înaltei Curți au declarat inadmisibil recursul privind anularea hotărârii CEC, depus de Nicolae Frumosu, avocatul primarului Vladimir Pretuleac. Încheierea este irevocabilă.

„Examinând temeiurile invocate în recursul depus de Vladimir Pretuleac, reprezentat de avocatul Nicolae Frumosu, în raport cu materialele cauzei, Completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție îl consideră inadmisibil”, se menționează în decizia Curți Supreme de Justiție.

Decizia CEC de a organiza la Dancu un referedum local vine după ce mai mulți locuitori ai satului s-au plâns pe activitatea primarului Vladimir Pretuleac. Oamenii spun că acesta, în loc să le rezolve problemele, și-ar face interesele proprii la primărie. Chiar dacă a fost ales deja pentru al patrulea mandat, oamenii spun că drumurile tot rele au rămas, iar de apă potbilă și apeduct – nici vorbă. De partea cealaltă, primarul este convins că, după referendum, fotoliul de la cârma primăriei nu-i va fi clintit.

Ziarul de Gardă a scris recent că Procuratura raionului Hâncești a pornit o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu comis pe parcursul anului 2020 de către conducerea Primăriei Dancu, raionul Hâncești, în procesul de reparație a drumului care duce spre casa primarului. Vladimir Pretuleac a negat, însă, că ar figura în vreun dosar. Acesta este primar în localitatea Dancu raionul Hâncești din anul 2007, acum fiind la al patrulea mandat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!