Un vulcan de pe o insulă îndepărtată din sudul Japoniei a erupt miercuri dimineaţă, determinând autorităţile să ridice nivelul de alertă, informează DPA.

Vulcanul Otake de pe insula Suwanose a erupt la ora locală 12:04, aruncând pietre şi fum în atmosferă, conform Agenţiei de Meteorologie din Japonia, notează Agerpres.

Nu au existat rapoarte imediate cu privire la eventuale victime sau daune materiale, a relatat agenţia de presă Kyodo.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a ridicat nivelul de alertă de la 2 la 3, pe o scară de 5, avertizând că zonele aflate pe o rază de 2 kilometri de crater ar putea fi afectate de căderi de material vulcanic.

În total, 27 de erupţii au avut loc începând de luni în zona craterului vulcanului, cu o înălţime de 799 de metri, a notat Kyodo citând agenţia de meteorologie.

Pe teritoriul Japoniei se află peste o sută de vulcani activi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!