/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Nivel de alertă ridicat în sudul Japoniei, după erupţia vulcanului Otake

missing
23 iunie 2021, ora 11:26

Un vulcan de pe o insulă îndepărtată din sudul Japoniei a erupt miercuri dimineaţă, determinând autorităţile să ridice nivelul de alertă, informează DPA.

Vulcanul Otake de pe insula Suwanose a erupt la ora locală 12:04, aruncând pietre şi fum în atmosferă, conform Agenţiei de Meteorologie din Japonia, notează Agerpres.

Nu au existat rapoarte imediate cu privire la eventuale victime sau daune materiale, a relatat agenţia de presă Kyodo.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a ridicat nivelul de alertă de la 2 la 3, pe o scară de 5, avertizând că zonele aflate pe o rază de 2 kilometri de crater ar putea fi afectate de căderi de material vulcanic.

În total, 27 de erupţii au avut loc începând de luni în zona craterului vulcanului, cu o înălţime de 799 de metri, a notat Kyodo citând agenţia de meteorologie.

Pe teritoriul Japoniei se află peste o sută de vulcani activi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram