Are loc cu ușile închise ședința la care reprezentanții Comisiei Electoarele Centrale (CEC) și cei ai Ministerului Afacerilor Externe (MAEIE) se consultă pe subiectul privind numărul secțiilor de vot deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din iulie. Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al MAEIE. 

Nu se cunoaște dacă ședința are loc în format online sau offline , nu se știe nici locația unde se desfășoară întrunirea. Asta chiar dacă, după decizia Curții de Apel Chișinău care a obligat CEC-ul să-și revizuiască hotărârea privind secțiile de vot, ședința a fost una publică.

Amintim că Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării la alegerile parlamentare anticipate. CEC a fost obligat să-și revizuiască hotărârea prin care a decis să deschidă doar 146 de secții de votare în străinătate, deși Ministerul de Externe a propus 191.

Într-un comentariu pentru tv8.md, președintele CEC, Dorin Cimil, a anunțat despre noua ședința de consultare cu MAEIE.

Avocatul Poporului salută CSJ prin care a fost menținută hotărârea Curții de Apel Chișinău privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării la alegerile parlamentare anticipate.

Vineri CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel privind numărul secțiilor de vot din străinătate. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!