/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Igor Dodon confirmă că a fost acum două zile la Moscova. Scopul vizitei - pregătirile pentru alegeri

missing
26 iunie 2021, ora 22:11

După ce în noaptea de joi spre vineri, tv8 l-a surprins pe Igor Dodon ieșind în grabă din zona vip a Aeroportului Internațional Chișinău, după ce a efectuat o vizită la Moscova, astăzi socialistul a confirmat că a fost în Capitala rusă. Acesta a recunoscut că vizita sa a fost făcută în legătură cu pregătirile pentru alegerile din 11 iulie. Nu este clar însă la ce s-a referit exact liderul PSRM, întrucât acesta a fost scurt în declarații, evitând să ofere prea multe detalii.

„Care a fost scopul vizitei la Moscova? – Care dintre ele? – Ultima sau de câte ori ați fost în ultima lună la Moscova? – De câte ori conisder că trebuie să merg, merg. Nu văd nici o problemă, orice cetățean poate să meargă. – Dar care a fost scopul vizitei? – A fost pregătirea de alegeri”. În cadrul vizitei la Moscova v-ați văzut cu domnul Igor Ciaika? – Nu”.

Totodată liderul PSRM a mai spus că salariul de la partid este sursa de venit din care își poate permite călătoriile.

„ – Din ce bani ați fost la Moscova dacă acum nu aveți nici o funcție. – Sunt președintele partidului socialiștilor și primesc salariu de acolo? – Și este suficient salariul de acolo ca să mergeți cât de des considerați în Moscova? – Da, bine băieți, haidem”.

În decurs de câteva zile, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a avut două vizite în Federația Rusă. După cea întreprinsă weekendul trecut, când s-a văzut cu reprezentanții diasporei, în noaptea de joi spre vineri politicianul a revenit dintr-o nouă deplasare la Moscova. O echipă TV8 l-a surprins în timp ce ieșea în grabă din clădirea aeroportului, prin zona VIP, după care a urcat în automobil, fără a reacționa la solicitarea echipei noastre de a răspunde la întrebări. Mai mult, un angajat al Aeroportului a blocat accesul reporterului nostru și a ținut echipa de filmare la distanță de socialist. Nu o singură dată Igor Dodon a fost acuzat de faptul că are sprijin din partea Rusiei în alegerile de la noi. Potrivit unei investigații de la RISE, în preajma scrutinului electoral din noiembrie, la sediul PSRM ar fi venit mai mulți politologi ruși, pentru a oferi consultanță în timpul campaniei. Cu diferite ocazii, reprezentanții PSRM, cât și Igor Dodon au negat aceste informații, calificându-le drept falsuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram