/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Scandal în cadrul dezbaterilor. Președintele Partidului Regiunilor a aruncat sticla de apă în panoul unui post TV

28 iunie 2021, ora 23:25

Scandal provocat de un candidat la parlamentare s-a produs în platoul unui post de televiziune. Președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, a aruncat sticla de apă în panoul ProTV, fiind deranjat că întrebările moderatoarei nu sunt adresate în limba rusă. 

Acesta s-a enervat, a insultat și a refuzat să răspundă la întrebări. Microfonul candidatului a fost deconectat de mai multe ori, pentru nerespectarea regulamentului dezbaterilor.

În timpul unei pauze de publicitate, Alexandr Kalinin a aruncat cu o sticlă de apă în panoul postului de televiziune. Candidatul a fost rugat sa părăsească platoul. Deși Alexandr Kalinin  a fost rugat sa se liniștească, acesta a continuat sa fie agresiv verbal și cu candidații din platou.

Amintim că cel puțin trei candidați la anticipate ai Partidului Regiunilor din Moldova au depus declarații de avere goale la Comisia Electorală Centrală (CEC). Este vorba despre președintele formațiunii, Alexandr Kalinin, prim-vicepreședintele Pavel Kalinin și candidatul Alexandru Elița.

Tote cele trei declarații au fost depuse pe 1 iunie curent. În acestea trebuiau să fie indicate veniturile și averea obținută sau deținută de cei trei candidați în ultimii doi ani.

Invitat la dezbaterile TV8 „Alege Liber”, Alexandru Elița a spus că: „În ultimii doi ani am avut probleme de sănătate, insult, intervenții chirurgicale. Slavă Domnului, m-am recuperat, fiind nevoit să-mi vând chiar o parte din imobile. În prezent trăiesc cu familia, în casa părintească”.

Întrebat de ce ceilalți doi candidați nu ai indicat averea în declarația depusă la CEC, Alexandru Elița a declarat: „Vor veni la dumneavoastră la emisiune și-i veți putea întreba”.

În 2008, liderul formațiunii, Alexandr Kalinin a dispus de cartelă diplomatică și două numere de înmatriculare diplomatice ale Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Fostul ambasador, Dumitru Braghiș a spus că acesta a cerut să-i fie acordat gratis pe teritoriul ambasadei un spațiu cu suprafața de 65 de metri pătrați. După ce a refuzat să achite arenda, ambasada l-a rugat să elibereze încăperea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram