/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ După ce au dormit pe scările SIS-ului, cei de la AUR au manifestat la Președinție

missing
30 iunie 2021, ora 15:54

O manifestație organizată de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a desfășurat astăzi în fața Președinției. Membrii partidului au acuzat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de derapaje antidemocratice, după ce ofițerii au solicitat excluderea formațiunii din cursa electorală. 

„Am fost supuși unui atac din partea SIS. Mai mulți ofițeri ne-au filat și ne-au interceptat. Toate s-au încununat cu solicitarea ca AUR să fie exclus din cursa electorală, din motiv că întâlnirile cu cetățenii României ar fi ilegale”, a declarat președintele AUR, Vlad Bilețchi.

Reprezentanții AUR au solicitat o întrevedere cu Maia Sandu, menționând că SIS nu poate activa fără să sesizeze șefa statului. Aceștia au mai cerut șefei statului să-l audieze pe directorul SIS Alexandr Esaulenco, pentru explicații.

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a SIS-ului nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că, zeci de membri ai AUR și-au petrecut noaptea trecută sub ușa SIS-ului. Aceștia și-au instalat corturi în fața sediului instituției, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a cerut SIS să verifice sursele de finanțare ale formațiunii politice, iar SIS a informat CEC-ul, printr-o scrisoare oficială, că a constatat o bănuială rezonabilă privind imixtiunea externă cât privește finanțarea AUR-ului în campania electorală. Atunci, AUR a acuzat CEC și SIS că încearcă să îi scoată din cursa electorală.

Menționăm că deși CEC a precizat într-o scrisoare adresată șefului SIS, Alexandr Esaulenco, că nu a identificat mijloace externe de finanțare a formațiunii, dar a specificat, totuși, că va examina suplimentar corectitudinea și modul de reflectare a cheltuielilor concurentului electoral AUR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram