/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Maia Sandu susține că moldovenii vor putea circula liber în UE dacă s-au vaccinat cu un ser aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

missing
01 iulie 2021, ora 08:57

Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor, iar moldovenii pot circula liber în țările UE dacă dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 cu un ser recunoscut de Agenția Europeană pentru Medicamente. Declarația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. 

Președinta a precizat că și cei care vor prezenta un test negativ la COVID-19 vor putea circula liber în spațiul european.

„Acest subiect a fost discutat chiar astăzi (n. r 30 iunie) la nivelul țărilor UE. Republica Moldova se regăsește printre acele țări, cetățenii cărora pot intra în UE sau dacă au test negativ la COVID-19 sau dacă au certificat de vaccinare cu un vaccin recunoscut în spațiul european. Deci cei care s-au vaccinat cu un vaccin recunoscut de către Agenția Europeană pentru Medicamente vor putea să prezinte acest document”, a declarat Maia Sandu.

Anterior, specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranță Publică (ANSP) au declarat că deși autoritățile au ajustat datele din certificatul de vaccinare conform celor din Uniunea Europeană, acestea nu vor fi recunoscute în afara țării, doar cu unele excepții.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) se lucra la realizarea certificatelor electronice, care în scurt timp vor putea fi descărcate de pe platforma oficială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram