/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Detalii noi, în cazul reținerii lui Cavcaliuc: Ministerul de Externe spune că s-au încălcat regulile de intrare în Rusia

04 iulie 2021, ora 12:16

Detalii noi în cazul reținerii liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova. Ministerul Afacerilor Externe a constatat nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

„A fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri”, au comunicat reprezentanții ministerului.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc și alți doi membri ai formațiunii au fost reținuți în această dimineață pe Aeroportul  Șeremetievo din orașul Moscova, Federația Rusă, anunțul fiind făcut pe pagina de Facebook a partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram