Opt candidați de pe lista Partidului Legii și Dreptății (PLD) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie nu declară niciun venituri. Mai mult, unii dintre ei au declarațiile de avere goale, iar alții declară unele imobile, care ar fi obținute prin donație. De cealaltă parte, Mariana Durleșteanu, care este în fruntea listei electorale a formațiunii, indică venituri de peste 26 de milioane de lei, dar și  imobile în afara țării. 

Potrivit portalului alegeri.md, cei care au indicat zero venituri în ultimii doi ani sunt Diana Fisher, născută în 1986, care de profesie este jurist. Aceasta se regăsește pe listă sub numărul 20. Paula Danilov, care este studentă, are declarația de avere goală, iar pe lista PLD este sub numărul 37.

Veronica Melinti la fel indică zero venituri. Această este studentă, iar pe listă se află sub numărul 47. Și candidata cu numărul 55 pe lista formațiunii, Gabriela Gorea, nu indică venituri sau proprietăți în declarația sa de avere.

Printre candidații care au declarații de avere goale este și Valeriu Gorea, care este jurist și se află sub numărul 52.

Ultima pe lista PLD, Cătălina Gheorghița, la fel nu indică în declarație careva venituri.  Și Serghei Fărâmă nu indică niciun venit în declarația depusă la CEC, dar precizează că deține un imobil pe care l-a obținut în urma unei donații.

Iar Evghenii Șopala, originar din stânga Nistrului, de profesie jurist, indică la CEC zero venituri în ultimii doi ani. În declarația de avere se regăsesc două imobile care se află în construcție. Potrivit actului, acestea au fost dobândite în urma unui contract de vânzare-cumpărare.

Pe de altă parte, numărul unu pe lista Partidului Legii și Dreptății este cel mai bogat candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este vorba de Mariana Durleșteanu, care potrivit declarației sale de avere, publicată de portalul alegeri.md, pentru ultimii doi ani a obținut venituri de 26,6 milioane de lei salariu de la o companie internațională, venituri din arendă, acțiuni și dividende. Totodată, acesta deține un apartament și o casă de locuit în Londra, și o casă de locuit în București, România.

Liderul formațiunii PLD, generalul Nicolae Alexei, susține că trăiește modest. Potrivit declarației de avere, în ultimii doi ani acesta a obținut 264 de mii de lei, bani din pensie. Acesta indică un automobil de marca Șkoda, fabricat în anul 2017 și procurat un an mai târziu cu 255 de mii de lei. La categoria bunuri imobile, Nicolae Alexei nu indică niciun apartament sau casă pe numele său.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Pentru scrutinul electoral, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali și a anunțat că a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, vor fi tipărite 3 644 642 de buletine de vot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!