/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/GRAFIC/ Zece candidați la parlamentare cu cele mai mari venituri. Formațiunea cu cei mai modești pretendenți la fotoliul de deputat

02 iulie 2021, ora 18:18

Mariana Durleșteanu de la Partidul Legii și Dreptății este candidatul la funcția de deputat în viitorul Legislativ cu cele mai mari venituri. Potrivit declarației sale de avere, publicate de portalul alegeri.md, aceasta a indicat pentru ultimii doi ani venituri de 26,6 milioane de lei salariu de la o companie internațională, venituri din arendă, acțiuni și dividende.

Primarul de la Bălți, Renato Usatîi, candidat pe lista Blocului Electoral „Renato Usatîi” este al doilea cel mai înstărit din cei aproape 1800 de candidați ai tuturor formațiunilor politice înscrise în cursa pentru parlamentarele anticipate din 11 iulie. El a declarat venituri de 16,5 milioane de lei salariu de la Primăria Bălți, donații și bani obținuți în urma înstrăinării unor bunuri.

Top trei este completat de candidatul AUR, medicul Alexandru Covalenco, cu venituri de 13,1 milioane de lei. Suma constituie salariul la două societăți pe acțiuni, depozite, iar o parte din venituri provin de la un SRL în domeniul construcăiilor, unde are un contract de drepturi de autor.

Clasamentul este completat de Denis Ulanov de la Partidul Politic „Șor”, Adrain Lebedinschi d ela Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Andrei Spînu de la PAS, Gheorghe Cavcaliuc de la PACE, Valentin Gaidarji de la același partid, Ion Șpac de la PAS și Olesea Stamate tot de la PAS.

Potrivit unei analize a celor de la alegeri.md, venitul mediu lunar pentru toți candidații înscriși în cursa electorală este de 17.100 de lei. Cei mai înstăriți candidați se află pe lista PAS, venitul mediu per candidat fiind de 35607 lei.

158 de candidați au declarat pentru ultimii doi ani venituri de peste un milion de lei, adică peste 2 mii de euro pe lună.

De cealaltă parte, zero venituri pentru ultimii doi ani au declarat 264 de candidați. Cei mai mulți candidați fără venituri – 47 (sau 89%) apar pe lista Partidului „NOI”, care are și cel mai modest venit mediu per candidat – de 1022 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram