/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri în noaptea de Paște și avion doborât! Zelenski: „Rusia nu are nicio dorință de pace”

Olga Cebotari critică decizia privind deschiderea a 12 secții de vot peste Nistru. „Reintegrarea nu se face prin ură”

missing
08 iulie 2021, ora 23:27

Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari critică decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău care obligă Comisia Electorală Centrală (CEC) ca pentru alegerile parlamentare anticipate de duminică, 11 iulie, să deschidă nu mai mult de 12 secții de votare în stânga Nistrului. În opinia lui Cebotari, transnistrenii sunt astfel discriminați. 

„Urât, foarte urât…..Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare ca unii politicieni au uitat că malul stâng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și prin divizarea oamenilor în buni și răi”, a scris vicepremierul pentru Reintegrare pe pagina sa de Facebook.

„Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot. În calitate de viceprim-ministru pentru Reintegrare regret că asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, a adăugat Olga Cebotari.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis astăzi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

CEC urmează ar putea contesta decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.

Hotărârea i-a nemulțumit și pe socialiști. Liderul PSRM, Igor Dodon a anunțat în această seară că începând cu ziua de vineri, 9 iulie, vor fi organizate proteste masive la CEC, sediile unor partide, Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram