La postul intern de control amplasat între satul Varnița și orașul Bender au avut loc îmbrânceli. S-a produs în momentul în care membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au încercat să intre în regiunea transnistreană, pentru a face campanie electorală. Unul dintre liderii AUR, Valeriu Munteanu, a declarat că membrii formațiunii au încercat să rețină un angajat al așa-zisului KGB de la Tiraspol, care ar deține cetățenia Republicii Moldova. 

„Colegii noștri au identificat un cetățean al Republicii Moldova care are și cetățenia așa-zisei republici nistrene și au încercat să-l rețină și să-l transmită pe mâna poliției. Este un cetățean care are mai multe dosare penale, pe diferite articole și, respectiv, este în căutare în țară. Exercițiul s-a dovedit a fi nereușit pentru că ei au reușit să-l scoată. Bărbatul despre care vorbim noi este colaborator al așa-ziselor servicii secrete din stânga Nistrului. Colegii noștri l-au identificat și au încercat să-l rețină, așa spune codul penal”, a declarat Valeriu Munteanu, pentru tv8.md.

Întrebat în baza căror atribuții au încercat membrii AUR să facă aceasta, Valeriu Munteanu a precizat că: „legea R. Moldova spune că în momentul în care orice cetățean identifică o persoană care este în căutare sau a săvârșit o infracțiune în flagrant delict, are obligația să depună efort pentru ca aceasta să fie reținută și transmisă pe mâna poliției”. Solicitat să-și motivează acțiunea, în contextul în care mai mulți polițiști deja erau dislocați la fața locului, membrul AUR a spus: „Nu pot răspunde la întrebare, nu am participat la procedura aceasta”.

Pe 23 iunie curent, AUR de asemenea a încercat să ajungă la Bender. Și atunci, autocarul partidului a fost stopat la postul intern de control, instalat de către așa-zisele autorități de la Tiraspol.

Menționăm că un incident similar s-a produs luni la punctul intern de control din orașul Rîbnița, regiunea transnistreană. Așa-numiții grăniceri au întins o bandă cu țepi de metal în fața autocarului AUR. Membrii partidului de asemenea intenționau să ajungă în stânga Nistrului, pentru a face campanie electorală.

Pe data de 4 iunie curent, CEC a înregistrat AUR în cursa pentru scrutinul din 11 iulie curent. Pe lista electorală a formațiunii se regăsesc 103 persoane, iar în frunte se află Victoria Grosu-Vermeș, care este urmată de Vlad Bilețchi.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, susține că cheltuielile pe care le suportă formațiunea în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate sunt acoperite din cotizațiile tuturor membrilor de partid.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!