/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Țîcu acuză AUR că duce o rivalitate „aparentă” cu BeCS. Bilețchi: „Boxul este un sport individual, iar politica unul de echipă”

missing
08 iulie 2021, ora 12:32

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, susține că rivalitatea dintre Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) este una aparentă și că defapt aceștia merg mână în mână. Mai mult ca atât, Țîcu acuză AUR că ar avea drept scop destabilizarea în țară și compromiterea unionismului. 

În cadrul unei conferințe de presă, Octavian Țîcu declară că AUR ar fi o formațiune care, intens promovată de canalele socialiștilor și democraților, ar încerca să fure votul celor care cu adevărat susțin unirea dintre Republica Moldova și România.

„Aparența rivalitate între PSRM-PCRM și AUR, acești doi actori politici și-au împărțit niște roluri pentru a vâna votul emoțional al cetățenilor R. Moldova. Ambii actori care își au locul deopotrivă în afara Parlamentului, în celulele Penitenciarului 13, se folosesc de cetățenii R. Moldova pentru niște scopuri care nu le reprezintă interesele. Vreau să vă aduc aminte ușurința cu care reprezentanții socialiștilor din CEC au încălcat legea electorală și au înregistrat un bloc electoral camuflat AUR în aceste alegeri care urma să aibă un alt procentaj electoral. Uitați-vă la omniprezența acestui partid pe canalele holdingului lui Plahotniuc. Menirea acestor doi concurenți este să ne atragă într-o capcană căreia trebuie să-i rezistăm. AUR-ul a venit aici pentru a compromite unionismul și pentru a proiecta pe viitor o destabilizare a Republicii Moldova și României în totalitate”, a precizat liderul PUN.

Totodată, președintele PUN îndeamnă alegătorii să nu se lase manipulați de așa-zisele conflicte dintre BeCS și AUR, plasând partidul pe care îl reprezintă drept singurul care militează cu adevărat pentru unire. De cealaltă parte, liderul AUR, Vlad Bilețchi a respins acuzațiile în adresa formațiunii.

Într-un comentariu oferit pentru tv8.md, liderul AUR a menționat că „nu va da curs atacurilor din partea PUN”, iar Octavian Țîcu ar trebui să apere idealul unirii.

„Regretăm foarte mult aceste declarații din spațiul public din partea colegilor care la fel se declară unioniști. Cu regret, ei consideră că așa trebuie promovată unirea și așa trebuie crescut numărul celor care pledează pentru cauza națională de reîntregire. Noi ne așteptăm în continuare ca Octavian Țîcu să înțeleagă că boxul este un sport individual, iar politica este un sport de echipă. Doar în echipă se pot realiza lucruri mari și înfăptui reunirea. În același timp nu vom da curs atacurilor pe care le lansează în adresa noastră Octavian Țîcu și PUN. Scopul nostru în politică nu implică atacul unioniștilor și nu vrem să pornim războiul fratricid. Octavian Țîcu ar trebui să apere tricolorul de ciobota ocupantului rusesc și sovietic”, a declarat Vlad Bilețchi.

Precizăm că, AUR a inițiat repetat propunerea către PUN de a se alătura pe listele formațiunii, iar ulterior au venit cu propunerea de a forma un bloc electoral. PUN a refuzat, menționând că formațiunea „va merge de una singură în această campanie, ca platformă unionistă”.

Amintim că, după ce AUR a făcut apel la toate partidele unioniste din Republica Moldova să i se alăture, pentru a participa împreună la scrutinul din 11 iulie, acestuia i s-au alăturat Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc, iar ulterior AUR i s-a alăturat și Partidul Liberal, condus de fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram