/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

PUN refuză oferta AUR de a forma un bloc politic. „Divergențele noastre de viziuni sunt clare”

missing
26 mai 2021, ora 09:37

Partidul Unității Naționale (PUN) refuză oferta Alianței pentru Unirea Românilor  (AUR) de a forma împreună un bloc electoral. Decizia a fost anunțată de liderul formațiunii, Octavian Țîcu. 

„Noi suntem un partid serios. Am avut Consiliul Național Politic la care s-a luat o decizie clară, că PUN va merge de unul singur în această campanie, ca platformă unionistă. Lucrurile nu mai pot fi schimbate, gândiți-vă ce ar însemna să construiești acum un bloc în pripă”, a declarat Țîcu la „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Octavian Țîcu a precizat că decât să intre alături de AUR în Parlament, preferă să se întoarcă la catedră.

„Divergențele noastre de viziuni sunt absolut clare, pentru că AUR este un partid anti europenea, anti mască, anti ce vreți. Plus că este un partid refractar la asumarea actului de guvernare. Le înțelegem acest zel de a dori ca PUN să le aurească partidul, dar nu este asta calea”, a precizat lideurl PUN.

De cealaltă parte, Octavian Țîcu le-a făcut celor de la AUR propria ofertă – să se retragă din cursa pentru parlamentare și să susțină PUN.

„Să susțină platforma unionistă a PUN și doi să înceteze războiul de linșaj împotriva noastră pentru că nu noi suntem dușmanii lor”, a specificat președintele PUN.

Amintim că după ce AUR a făcut apel la toate partidele unioniste din Republica Moldova să i se alăture, pentru a participa împreună la scrutinul din 11 iulie, acestuia i s-au alăturat Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc, iar ulterior AUR i s-a alăturat și Partidul Liberal, condus de fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram