/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Planul NATO pentru Moldova, ordinul lui Putin și alertă în Europa! Rusia amenință Marea Britanie

Socialiștii și comuniștii ies la protest la CSJ. Dodon: Sper că se va ține cont de constituție

missing
09 iulie 2021, ora 10:15

Așa cum au anunțat aseară, socialiștii și comuniștii se adună astăzi la protest. Liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că aceștia vor fi la ora 12:00 la sediul Curții Supreme de Justiție (CSJ), acolo unde va fi examinată contestația Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind decizia Curții de Apel Chișinău care obligă autoritatea electorală să deschidă în stânga Nistrului nu mai mult de 12 secții de votare pentru alegerile de duminică, 11 iulie. 

„Eu sper că CSJ va ține cont de constituție, de lege și nu va permite încălcarea dreptului constituțional al alegătorilor transnistreni de a vota”, a spus Igor Dodon în vloggul său săptămânal.

În opinia președintelui socialiștilor, decizia de joi a Curții de Apel Chișinău reprezintă o provocare.

„Este o provocare care va avea consecințe foarte mari. No vorbim de reintegrarea țării și cum procedăm? […] Acum au decis să le închidă „chislorodul” (n.r. „oxigen”)”, a menționat Dodon.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis joi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. CEC a anunțat că va contesta decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram