Apartamentului ex-deputatului Nae-Simion Pleșca, pus sub sechestru. Recursul ANI, admis de Curtea de Apel

13 iulie 2021, ora 12:47

Curtea de Apel Chișinău a admis cererea de recurs a Autorității Naționale de Integritate (ANI) împotriva încheierii din 17 mai 2021 a Judecătoriei Chișinău (sediul Centru), casând astfel încheierea primei instanțe, adoptată în cauza civilă ANI împotriva Nae-Simion Pleșca.

Cauza ține de confiscarea averii nejustificate, cu aplicarea măsurii asiguratorie, și anume punerea sub sechestru a bunului imobil – un apartament situat în centrul Capitalei, cu o suprafață de peste 300 metri pătrați, deținut de familia fostului deputat. Decizia luată de magistrații Curții de Apel este una irevocabilă.

În decembrie 2020, în cadrul unei proceduri de control a averii, ANI a stabilit că fostul deputat și familia acestuia, au admis o diferență substanțială între bunurile dobândite și veniturile realizate pe parcursul deținerii mandatului de deputat în perioada septembrie 2015- martie 2019, în mărime de peste 830 de mii de lei, precum și deținerea nejustificativă a acestora.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a decis confiscarea averii nejustificate și, suplimentar, a remis un denunț către Procuratura Generală pentru inițierea unei cauze penale pe aspectul îmbogățirii ilicite. Dacă actul de constatare al ANI, emis în decembrie 2020 pe numele fostului deputat va fi menținut de către instanța de judecată și va rămâne definitiv, averea nejustificată constatată urmează a fi confiscată în folosul statului.

În 2017, Ziarul de Gardă a scris despre proprietățile de milioane ale familiei Pleșca, care deține mai multe apartamente şi spații comerciale în centrul Chișinăului și o casă de 300 metri pătrați, amplasată la intersecția străzilor Sfatul Țării și Columna.

Nae Simion Pleșca își mai construia o casă de lux la Sociteni, Ialoveni și conducea un Mercedes de lux care valora pe piață circa 70 de mii de euro. În 2013, Centrul Național de Integritate, actualul ANI, a verificat averea lui Nae Simion Pleșca, după ce acesta a cumpărat mai multe imobile, dar nu a găsit nereguli.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram