Jurnalista TV8, Mariana Rață îi cere președintei Partidului Noua Opțiune Istorică, Svetlana Chesari, să îi prezinte scuze publice, după ce în timpul ediției din 23 iunie a dezbaterilor electorale „Alege Liber” politiciana a lansat o serie de acuzații nefondate în adresa moderatoarei, dar și postului nostru de televiziune. Prezentatoarea i-a transmis fostei candidate la parlamentare o cerere prealabilă privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale. 

În document, Mariana Rață subliniază că consideră drept distorsionate, defăimătoare, nefondate și neprobate următoarele afirmații:

„- Dumneavoastră manipulați, dumneavoastră reprezentanți pe Viorel Moraru, reprezentanți Partidul PAS;

– Insinuările care le-a lansat doamna Rață, nu contează prezumția nevinovăției și manipularea este în topul activității ei;

– Partidul PAS care subtil îi apără și îi promovează politica Mariana Rață, și-i menajează pe simbolul corupției;

– …dumneavoastră îl menajați pe Viorel Morari”.

Svetlana Chesari este vizată într-un dosar penal privind delapidarea unui milion de euro, bani din fonduri europene, destinați unor proiecte cu menire socială în raioanele Ungheni și Criuleni. Dosarul încă se află pe rol la Procuratura Anticorupție. Chesari se declară nevinovată.

Partidul pe care îl conduce Svetlana Chesari a acumulat la scrutinul din 11 iulie cel mai mic număr de voturi, 197, adică mai puține voturi, decât numărul minim de membri pe care trebuie să-l aibă, pentru a se înregistra ca formațiune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!