/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cavcaliuc reacționează după ce procurorii au dispus arestarea sa. „Vor pe ultima sută de metri să-și facă poftele”

missing
16 iulie 2021, ora 14:11

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc reacționează după ce Procuratura Sângerei a dispus arestarea sa în dosarul „verde de briliant”. Într-o postare pe pagina de Facebook, Cavcaliuc scrie că acțiunile procurorilor reprezintă un abuz. 

„Vor pe ultima sută de metri să-și facă poftele și să se răfuiască cu mine și colegii mei din partidul PACE. Mă întreb, de ce atâta grabă, de parcă se termină lumea, de ce se face ilegalitate după ilegalitate? Doamna Zaharia (n.r. Procuror de caz Ludmila Zaharia) orice nu ați face, crezând că șefii care vă ghidează și politicienii care v-au promis că vor clasa dosarul penal al soțului Dvs și îl vor scăpa de la pușcărie pentru că a lovit cu mașina un om și a fugit de la fața locului, lăsându-l să zacă acolo, într-o baltă de sânge, nu vă va ajuta”, menționează fostul șef de la IGP.

Gheorghe Cavcaliuc a mai precizat va ieși curând cu dezvăluiri despre un alt dosar pe care procurorul de caz, Ludmila Zaharia, l-ar fi instrumentat la comandă.

„Cred că bănuiți despre ce este vorba, după el a urmat avansarea la Sângerei, mai aproape de casă. Eu bănuiam că sunteți șantajabilă de șefi, dar când mi-a fost transmisă și informația aceasta, mi-am pus mâinile în cap”, a precizat liderul PACE.

Gheorghe Cavcaliuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Președintele PACE, care se află în prezent în afara țării, a fost citat azi la Procuratura Sângerei, iar pentru că nu s-a prezentat, a fost dispusă reținerea acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram