Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că i-ar fi propus în anul 2019, atunci când era șefa Guvernului, i-a propus lui Alexandr Slusari să fie ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, însă acesta a refuzat. Ulterior, Maia Sandu a venit cu propunerea de a fi ministru al Afacerilor Interne, însă și aceasta a fost refuzată. 

Declarația a fost făcută de șefa statului în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Când am ajuns în 2019 la Guvern, eu i-am propus domnului Alexandr Slusari funcția de ministrul al Agriculturii, pe care nu a vrut să o accepte și i-am oferit funcția la alt minister, la Ministerul Afacerilor Interne și domnul Slusari atunci le-a refuzat pe ambele. O să se discute și PAS o să ne spună ce oameni promovează în ce funcții”, a precizat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că repartizarea persoanelor în Guvern și nu doar ține de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut majoritatea în urma alegerilor parlamentare anticipate. Totuși, Maia Sandu spune că toți cei care vor avea inițiative bune și vor împărtăși viziunile PAS vor fi auziți.

Precizăm că, un grup de producători agricultori din sudul țării îl vor pe fostul deputat de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, ministru al Agriculturii. Aceștia i-au adresat o scrisoare președintei R. Moldova, Maia Sandu, în care îi cer să examineze candidatura lui Slusari pentru această funcție. O scrisoare similară a fost expediată și președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputatul Igor Grosu.

Slusari neagă că Sandu i-a propus să fie ministru al Agriculturii în 2019: „Funcția de dragul funcției nu mă interesa niciodată”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!