Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Diacov spune că Filip s-a gândit să-și dea demisia, după rezultatele obținute de PD la anticipate

19 iulie 2021, ora 21:01
Distribuie:

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, spune că după rezultatul obținut de formațiune la alegerile parlamentare anticipate, liderul PDM, Pavel Filip, s-a gândit să-și dea demisia. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

Întrebat dacă i-a trecut prin cap lui Pavel Filip să-și dea demisia după rezultatele obținute de PDM la alegerile parlamentare anticipate, Dumitru Diacov a declarat că: „El a spus ceva de genul acesta, că s-a gândit inclusiv și la această chestiune”.

Președintele de onoare al PDM a zis că formațiunea spera la un rezultat mai bun în cadrul scrutinului, dar s-a ales cu cel mai prost scor pe care l-a obținut în cadrul unor alegeri, de vină, potrivit lui, fiind conjunctura în care s-au desfășurat parlamentarele anticipate.

„Eu am ambiția și doresc încă o dată să readucem PDM pe scena politică activă. Eu nu cred că am greșit când l-am făcut pe Pavel Filip lider. El a fost prim-ministru al R. Moldova. După plecarea lui Vlad Plahotniuc, privirile s-au îndreptat spre o persoană vizibilă. Nu cred că și pe domnul Filip îl interesează să lupte cu înverșunare pentru a păstra funcția”, a spus Dumitru Diacov.

Primele alegeri la care a participat PDM au avut loc în 1998. Vedeți mai jos rezultatele pe care le-a obținut PDM la alegeri, în ultimii 20 de ani.

Pe 17 iulie curent, Pavel Filip, a venit cu o reacție, după ce formațiunea pe care o conduce a obținut un scor mic la antipate, astfel, încât, nu se va regăsi în următorul Legislativ. Pe pagina sa de Facebook, politicianul a scris că a fost o campanie electorală complicată și că sunt multe lecții de învățat.

La alegerile parlamentare anticipate, PDM a obținut 1,81 la sută din susținerea alegătorilor. Pentru PDM au optat 26 545 de votanți, un număr mult prea mic pentru ca formațiunea să se regăsească în noul Legislativ.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram