/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Litvinenco spune cine este procurorul care i-ar fi asigurat lui Platon plecarea din țară

missing
19 iulie 2021, ora 23:05

„Cel care i-a asigurat culoarul verde pentru controversatul om de afaceri Veaceslav Platon de a pleca în afara țării este procurorul Vasile Levițchi”. Despre aceasta a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Este un procuror de la Procuratura Anticorupție (PA) care a fost adus acum recent. Este omul lui Platon care l-a absolvit de răspundere prin 2001. Au o relație foarte veche. El era cel care se ocupa în PA de toate dosarele în care este vizat Veaceslav Platon”, a spus Sergiu Litvinenco.

Vasile Levițchi a revenit în cadrul organelor procuraturii după ce a demisionat în anul 2014 din sistem. Prin hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor din 18 iunie 2020, el a fost reîncadrat în funcția de procuror în Procuratura Capitalei. Ulterior, Vasile Levițchi a fost dispus să exercite interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al PA.

Acesta are un stagiu de muncă în calitate de procuror de 20 de ani, activând în cadrul procuraturilor municipiului Bălți, sectorului Râșcani al Capitalei, iar în perioada anilor 2004 – 2014 – a activat în calitate de adjunct al procurorului Anticorupție.

Redacția va solicita mâine reacția procurorului vizat.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon ar fi zburat duminică după – amiază la Londra. Potrivit portalului deschide.md, acesta ar urma să solicite azil politic în Marea Britanie. Solicitat de tv8.md să ofere un comentariu, Ion Crețul, avocatul lui Veaceslav Platon a declarat că clientul său ar fi avut, de fapt, bilet tranzit către capitala Marii Britanii, Londra. Într-un comunicat de presă, Procuratura Generală menționează că în prezent nu există vreo interdicție în privința lui Veaceslav Platon.

Acum un an, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce a petrecut patru ani în Penitenciarul numărul 13. Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie. El a fost adus în țară, în 2016, cu o cursă charter, fiind încătușat la Kiev. Cursa a costat peste 63 de miii de lei, conform Inspectoratului General al Poliției.

Ulterior, Procuratura a inițiat procedura de reviziuire a sentinței aplidate lui Platon, iar mai târziu a renunțat la toate învinuirile aduse acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram