/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cavcaliuc, după ce Procuratura l-a anunțat în căutare: „Nu mă eschivez... sunt cu familia în drum spre casă”

missing
20 iulie 2021, ora 12:16

Liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a venit cu o reacție, după ce Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare, în legătură cu transmiterea în judecată a dosarului „verde de briliant”. Gheorghe Cvacaliuc a anunțat că nu se eschivează de răspundere și că în aceste momente este cu familia în drum spre casă.

„Cred că și presa dar și societatea, vede aceste duble standarde și viteza de acțiune într-un dosar de doi bani, supt din deget, unde sunt vizate două rude, eu ne fiind la fața locului în momentul incidentului …”, a scris Gheorghe Cvacaliuc pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, procurorii spun că pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

Amintim că după ce Procuratura Sângerei a dispus arestarea sa în dosarul „verde de briliant”, acesta a zis că acțiunile procurorilor reprezintă un abuz. Liderul PACE l-a acuzat atunci pe procurorul de caz Ludmila Zaharia că acționează la comanda unor persoane care au promis că vor clasa un dosar ce ar fi fost pornit pe numele soțului ei, învinuit că a lovit cu mașina un om și a fugit de la fața locului.

„Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în instituțiile naționale, mă voi adresa în instituțiile internaționale, unde e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă”, a conchis suspectul.

Gheorghe Cavcaliuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, au fost trimiși în judecată.

Liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram