/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sîrbu explică din ce motiv a acceptat funcția de vicepreședinte al Partidului „Șor”: „Voi acorda asistență juridică”

20 iulie 2021, ora 14:47

Ex-deputatul Sergiu Sîrbu spune că a acceptat funcția de vicepreședinte al Partidului „Șor” pentru a acorda doar asistență juridică formațiunii. Acesta menționează că decizia sa nu se bate cap în cap cu declarația făcută anterior, precum că pune pauză pe cariera politică, întrucât nu va fi implicat în luarea deciziilor politice.

„Eu nu-mi retrag cuvintele. Colegii m-au rugat să ajut cu expertiza mea juridică legislativă și eu am acceptat. Asta nu înseamnă că eu nu voi merge cu ceea ce am anunțat. Eu îmi voi continua studiile de doctorat și să lucrez pe analiză și expertiză pe platforma organizațiilor non-guvernamentale”, a spus Sergiu Sîrbu pentru TV8.

Mai mult, acesta a menționat că nu aspiră la funcția de deputat în cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor”. „Dacă mă vor ruga să ajut cu o inițiativă legislativă, cu o expertiză juridică, asta o voi face”, a precizat Sergiu Sîrbu. Vicepreședintele Partidului „Șor” a mai declarat că nu a discutat cu reprezentanții formațiunii despre remunerările financiare acordate pentru consultanța juridică.

Sergiu Sîrbu a declarat că vrea să se retragă din politică, după ce s-a perindat prin cel puțin patru fracțiuni, iar după scrutinul din 11 iulie nu a mai ajuns în Parlament. Mai mult, ex-deputatul a spus că vrea să finalizeze studiile de doctorat, iar ulterior să ofere consultanță pe domeniul juridic.

În ciuda acestor declarații, astăzi, Partidul „Șor” a anunțat că Sergiu Sîrbu urmează să preia responsabilitatea în ceea ce privește aspectele de ordin juridic și legislativ, iar decizia de a-l numi pe acesta vicepreședinte urmează sa fie parafată de Consiliul Politic Național al Partidului „ȘOR”, care se va reuni în curând în ședință.

Anterior, întrebat dacă nu regretă că și-a schimbat partidele ca mănușile, deputatul a spus că a muncit în interesul cetățenilor și nu a partidului sau a liderului de partid. Mai mult, acesta continuă să nege faptul că banii au stat la baza plecărilor sale.

Primul partid cu care Sergiu Sîrbu a intrat în politică a fost cel al comuniștilor, pe care l-a părăsit în 2012. El spune că, atunci, în interiorul PCRM nu mai exista dorință de reformare și partidul se radicaliza.

În 2013 Sîrbu a aderat la Partidului Democrat, cu care a ajuns în Parlament, dar l-a părăsit în 2020 împreună cu alți deputați, formând grupul Pro Moldova, în frunte cu Andrian Candu. La scurt timp, el s-a retras și de aici, instituind cu alți deputați transfugi grupul Pentru Moldova, afiliat Partidului Politic Șor, pe lista căruia a participat și la scrutinul din 11 iulie. Aflarea la putere a coincis cu perioada de sporire a averii familiei sale, despre care a scris recent și Cutia Neagră de la tv8.

În 2010, când a ajuns pentru prima dată în Parlament, deținea un lot pomicol la Stăuceni, cu o căsuță de 42 metri pătrați, și un BMW, produs în 2003. O avere cu o valoare totală puțin peste 400 de mii de lei. Astăzi, Sergiu Sârbu este proprietarul unui apartament de 194 de metri pătrați, a unui alt apartament de 68 metri pătrați, are în posesie un „BMW X5” și un „Renault Megane”.

Proprietățile pe care le deține sau folosește astăzi deputatul valorează, în acte, peste două milioane de lei, valoarea de piață este însă aproape dublă. Din cei circa 11 ani de Parlament, Sârbu s-a aflat în opoziție doar doi ani și jumătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram