Conducerea Partidului Schimbării a venit cu o reacție oficială după altercația de marți seară din platoul Jurnal TV, în care a fost implicat vicepreședintele formațiunii, Sergiu Tofilat și fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan. Într-o notă informativă, reprezentanții formațiunii menționează că regretă incidentul.

„Considerăm inadmisibilă provocarea și aplicarea violenței în orice formă. Cu toate că legislația asigură dreptul la apărare, considerăm că în orice situație, în special în cazul unor evenimente și prestații publice, formatorii de opinie trebuie să evite aplicarea violenței fizice și utilizarea limbajului agresiv”, precizează cei de la Partidul Schimbării.

Sergiu Tofilat și Ghenadie Cosovan s-au luat la bătaie în emisie directă acum două zile, după o serie de replici în contradictoriu legate de situația politică și viitorul Republicii Moldova. Vicepreședintele Partidului Schimbării l-a numit pe fostul viceministru al MAI „lepădătură”, iar ultimul l-a stropit cu apă. Conflictul a degenerat, iar Tofilat l-a luat de gânt pe Cosovan și l-a doborât la podea. Emisiunea a fost întreruptă, după ce Ghenadie Cosovan și-ar fi pierdut cunoștința și a fost nevoie de intervenția medicilor de la ambulanță.

Cei doi s-au împăcat într-un final, iar Sergiu Tofilat a declarat public că regretă cele întâmplate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!