După ce pagina web a Curții de Conturi a fost supusă unui atac cibernetic, iar toate informațiile despre acesta au dispărut, site-ul a început să lucreze din nou. Acum utilizatorii îl pot accesa și se pot informa de pe el.

Totuși, instituția informează că „site-ul este în dezvoltare”, iar dintr-o scurtă analiză observă că au fost încărcare cele mai recente informații.

Precizăm că la 15 iulie, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a informat că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

Pe marginea acestui caz, Curtea de Conturi a sesizat Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Totodată, reprezentanții curții au menționat că în urma atacului, în niciun mod nu au fost afectate serverele, sistemele informaționale, poșta electronică și sistemul de comunicare internă Intranet al instituției. CCRM a comunicat că pagina oficială este o pagină cu caracter informativ, de comunicare cu publicul larg, care conține informație generală despre instituție și activitatea acesteia, comunicatele de presă și anunțurile publice și altă informație de interes public. De asemenea, prin intermediu paginii este organizată transmisiunea live a ședințelor CCRM de examinare a rapoartelor de audit.

Cât privește discuțiile despre o posibilă tentativă de ștergere a unor „urme”, președintele instituției, Marian Lupu, a declarat că nu au niciun suport și nici măcar nu corespund bunului-simț. Cât privește contractele cu DAC System, firmă a cărei proprietar este un consilier municipal socialist, Lupu spune că pe această cale „se încearcă delicat să se facă aluzii sau să propulseze mesaje legate de coloratura politică a acestui atac”.

Atacul cibernetic asupra site-ului Curții de Conturi. Marian Lupu comentează zvonurile despre ștergerea urmelor și contractul cu firma de IT a unui socialist

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!