/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ „Trans - Oil”, condusă de milionarul Vaja Jhashi, anunță că a reluat exportul de cereale din Republica Moldova și România

25 iulie 2021, ora 14:52

Compania „Trans – Oil”, condusă de  milionarul Vaja Jhashi, cunoscut drept unul dintre oamenii din anturajul fistului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, anunță că a reluat exporturile de cereale din R. Moldova și România.

Potrivit reprezentanților companiei, câteva zeci de mii de tone de semințe de floarea soarelui au fost deja livrate zilel trecute prin Portul Giurgiulești.

Totodată, aproximativ 75 de mii de tone de orz din România au fost transportate din Portul maritim Constanța către țările din Golful Piersic.

Amintim că acum câteva luni, autoritățile au instituit embargou la exportul de grâu. Asta după ce în jurul Portului Giurgiulești s-a iscat un adevărat scandal, când un grup de activiști au oprit de la export mai multe camioane încărcate cu grâu. În timp ce mai mulți deputați trăgeau atunci semnale de alarmă privind pericolul ca R. Moldova să rămână fără rezerve de cereale, socialiștii, încă aflați atunci la guvernarea, spuneau că situația creată ar fi o invenție artificială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram