Compania „Trans – Oil”, condusă de  milionarul Vaja Jhashi, cunoscut drept unul dintre oamenii din anturajul fistului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, anunță că a reluat exporturile de cereale din R. Moldova și România.

Potrivit reprezentanților companiei, câteva zeci de mii de tone de semințe de floarea soarelui au fost deja livrate zilel trecute prin Portul Giurgiulești.

Totodată, aproximativ 75 de mii de tone de orz din România au fost transportate din Portul maritim Constanța către țările din Golful Piersic.

Amintim că acum câteva luni, autoritățile au instituit embargou la exportul de grâu. Asta după ce în jurul Portului Giurgiulești s-a iscat un adevărat scandal, când un grup de activiști au oprit de la export mai multe camioane încărcate cu grâu. În timp ce mai mulți deputați trăgeau atunci semnale de alarmă privind pericolul ca R. Moldova să rămână fără rezerve de cereale, socialiștii, încă aflați atunci la guvernarea, spuneau că situația creată ar fi o invenție artificială.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!