Blogul personal al opozantului rus Alexei Navalnîi a fost blocat de autoritățile ruse. Se întâmplă la scurt timp după ce pe blog a fost publicată o investigație nouă despre afacerile și bunurile imobile ale președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin. 

Potrivit unor informații de pe canalul de Telegram al echipei lui Alexei Navanîi, Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass – media, ar fi blocat accesul pe blog, deoarece „această resursă ar conține informații, a căror distribuție este interzisă pe teritoriul Federației Ruse”. Decizia ar fi fost luată la cererea Procuraturii Generale, scrie meduza.io.

Totuși, blogul navalny.com continuă să fie accesibil pentru unii utilizatori din afara Federației Ruse.

Amintim că în luna aprilie, autoritățile de la Moscova au suspendat activitatea organizației politice anti-corupție a lui Alexei Navalnîi și au anunțat că plănuiesc să o desemneze drept „organizație extremistă” pentru a o putea interzice complet, iar membrii ei au fost amenințați cu pedepse cu închisoarea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!