Cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Sute de admiratori ai artistei, dar și colegii de breaslă au venit să îi aducă un ultim omagiu la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde dimineață i-a fost depus sicriul. 

Ceremonia de rămas bun a fost una extrem de emoționantă, iar la capul regretatei interprete au vegheat permanent, îndurerați, soțul ei, dirijorul Nicolae Botgros, fiul celor doi soți – Corneliu și nepotul lor, Cristian.

Lidia Bejenaru, care a decedat luni, a fost înmormântată la Cimitirul Central de pe str. Armenească, sub acordurile de vioară ale orchestrei „Lăutarii”, a cărei solistă a fost timp de mai mulți an de zile.

Lidia Bejenaru s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sângerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Foto: Andrei Captarenco

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!