/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ultima oră! Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru

30 iulie 2021, ora 10:40

Deputații Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) nu vor susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele fracțiunii Corneliu Furculiță, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament. 

„Indiferent ce candidat nu va fi, inclusiv și Natalia Gavrilița care a avut deja două tentative și în cadrul cărora nu a acumulat niciun vot măcar de la deputații ei, noi vom fi o opoziție care va critica ferm și dur această  guvernare și va taxa toate greșelile”, a spus Corneliu Furculiță. Întrebat dacă BECS va susține această candidatură, deputatul a răspuns: „Evident că nu”.

Deputații BECS nu s-au prezentat astăzi la consultările inițiate de președintele Maia Sandu pentru identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, așteptând-o pe șefa statului la Parlament. Consultările cu fracțiunea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au fot programate pentru astăzi la ora 9:00.

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost prima care a mers astăzi la negocieri cu președinta țării, Maia Sandu. După întrevederea cu șefa statului, președintele fracțiunii, Mihai Popșoi, a reconfirmat candidatura Nataliei Gavrilița.

Partidului „Șor” a venit la consultări fără niciun candidat la funcția de premier. Deputata Marina Tauber a spus că fracțiunea o va susține Natalia Gavrilița.

În cele din urmă, Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Este pentru a treia oară când ex-ministra Finanțelor este propusă la șefia Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram