/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Partidul „Șor” a venit la consultările cu Maia Sandu fără un candidat la funcția de premier: „Vom susține Guvernul PAS”

missing
30 iulie 2021, ora 10:04

Partidului „Șor” a venit la consultările cu președinta Maia Sandu fără niciun candidat la funcția de premier. Deputata Marina Tauber a spus că fracțiunea va susține candidatul propus de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care are majoritate parlamentară. 

„Noi am declarat din partea fracțiunii că nu vom înainta niciun candidat la funcția de premier. Noi îl avem, dar înțelegem foarte bine că majoritatea parlamentară va avea voturile necesare, dar și are tot dreptul să decidă cine va fi prim-ministru. Avem tot respectul față de cetățenii care au ales ca PAS să aibă majoritate parlamentară. Vom lupta și vom promova programul nostru. Așteptăm deschiderea noii majorități parlamentare și noului Guvern ca aceste proiecte să fie promovate. Suntem în continuare deschiși pentru dialog. Partidul „Șor” este gata și va vota candidatul înaintat de PAS. Cel mai probabil vom susține Guvernul PAS”, a spus Marina Tauber.

Menționăm că candidatul fracțiunii PAS la funcția de premier este fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița. Informația a fost reconfirmată de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, după negocierile cu președinta țării, Maia Sandu.

Amintim că joi, 29 iulie, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului ales în urma scrutinului din 11 iulie. A fost aleasă conducerea noului Legislativ. Astfel, Igor Grosu a devenit spicher, iar Mihai Popșoi de la PAS și Vlad Batrâncea de la BECS – vicepreședinți. Totodată, a fost format Biroul Permanent și constituite comisiile parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram