Partidului „Șor” a venit la consultările cu președinta Maia Sandu fără niciun candidat la funcția de premier. Deputata Marina Tauber a spus că fracțiunea va susține candidatul propus de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care are majoritate parlamentară. 

„Noi am declarat din partea fracțiunii că nu vom înainta niciun candidat la funcția de premier. Noi îl avem, dar înțelegem foarte bine că majoritatea parlamentară va avea voturile necesare, dar și are tot dreptul să decidă cine va fi prim-ministru. Avem tot respectul față de cetățenii care au ales ca PAS să aibă majoritate parlamentară. Vom lupta și vom promova programul nostru. Așteptăm deschiderea noii majorități parlamentare și noului Guvern ca aceste proiecte să fie promovate. Suntem în continuare deschiși pentru dialog. Partidul „Șor” este gata și va vota candidatul înaintat de PAS. Cel mai probabil vom susține Guvernul PAS”, a spus Marina Tauber.

Menționăm că candidatul fracțiunii PAS la funcția de premier este fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița. Informația a fost reconfirmată de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, după negocierile cu președinta țării, Maia Sandu.

Amintim că joi, 29 iulie, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului ales în urma scrutinului din 11 iulie. A fost aleasă conducerea noului Legislativ. Astfel, Igor Grosu a devenit spicher, iar Mihai Popșoi de la PAS și Vlad Batrâncea de la BECS – vicepreședinți. Totodată, a fost format Biroul Permanent și constituite comisiile parlamentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!