/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

În întâmpinarea părinților care muncesc până târziu! În grădinițele din Capitală ar putea fi deschise grupe „de serviciu”

missing
09 august 2021, ora 14:47

Grădinițele din municipiul Chișinău vor continua să activeze după modelul actualului program cel puțin până când se va întruni, din nou, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică și va lua o altă decizie. Între timp, pentru a veni în întâmpinarea părinților care muncesc până târziu, ar putea fi deschise grupe „de serviciu”, care să activeze după ora 17:00. 

Inițiativa aparține responsabililor de la Direcția Educație și urmează să fie analizată de CESP.

„Direcția urmează să facă o notă informativă la acest subiect pe numele Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care va stabili programul de activitatea a grădinițelor, în funcție de situația pandemică din țară”, a declarat pentru tv8.md șeful interimar al Direcției Educație, Andrei Păvăloi.

Deocamdată, nu a fost luată o decizie. În prezent, grădinițele își deschid ușile la ora 07:30 și se închid la ora 17:30.

Potrivit unei evaluări anterioare, pe timp de vară, într-o grădiniță pe care o frecventează 230 de copii, doar 20 – 30 dintre ei rămân în instituție după ora 17:00.

Amintim că în primăvara anului trecut, îndată după apariția primelor cazuri confirmate de COVID – 19, în Republica Moldova toate grădinițele publice şi private au fost închise. Acestea și-au reînceput activitatea în toamna aceasta, cu un program special.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram