Surprins zilele trecute pe străzile unui cartier din Londra, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon confirmă că se află în Capitala Marii Britanii și susține că vrea să rezolve problemele diasporei de acolo. Într-o postare pe Facebook, Platon scrie că s-a întâlnit deja cu câțiva moldoveni care muncesc în Londra. 

„Imediat ce am ajuns în Londra. au început să îmi scrie pe Facebook cetățenii noștri, care locuiesc în Marea Britanie. Nu i-am cunoscut înainte și am fost curios să stau de vorbă cu ei, ca să aflu cum trăiesc, cu ce dificultăți se confruntă…Am avut cu ei câteva întâlniri și am aflat mai multe despre viața lor”, a scris Veaceslav Platon.

„Există o serie de probleme legate de migrație, impozite și, cel mai important, au problema unui loc de muncă bine plătit. O poveste aparte este chiria, care consumă cea mai mare parte a veniturilor. Voi lucra asupra acestor probleme și voi încerca să vin cu soluții excelente. Probabil vor organiza mai multe întâlniri cu diaspora. Mai ales cu cea din Northampton, un oraș de lângă Londra, unde sunt foarte mulți moldoveni. Aș vrea sp le simt pulsul. Dacă cineva din Londra este interesat, scrieți-mi! Ne vom întâlni cu siguranță”, a mai scris Platon pe Facebook.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în data de 18 iulie. Potrivit avocatului său, Ion Crețu, el s-ar fi aflat o vreme la Praga, însă zilel trecute, un grup de moldoveni l-au filmat plimbându-se pe străzile unui cartier de lux din Capitala Marii Britanii.

La începutul acestei luni, procurorii anticorupție au cerut arestarea și darea în căutare națională a lui Platon. Solicitarea a fost făcută ca urmare a neprezentării acestuia la ședința de judecată, care vizează rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”. Săptămâna trecută, Veaceslav Platon urma să se prezinte în fața magistraților, care ar fi trebuit să ia o decizie privind măsura de arest. Pentru că a lipsit, judecătorii i-au dat termen până în data de 12 august să revină în țară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!