/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Va fi indicat expres că ANRE stabilește prețurile de comercializare a carburanților. PAS va modifica legea privind produsele petroliere

missing
11 august 2021, ora 12:50

Legea privind produsele petroliere va fi modificată, astfel încât să fie înlăturate unele prevederi introduse în redacția precedentă. Mai exact, va fi indicat expres că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) stabilește prețurile de comercializare a carburanților. 

În cadrul unei conferințe de presă la Parlament, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian, Vladimir Bolea și Sergiu Lazarenco au declarat că proiectul de lege înregistrat propune înlăturarea tuturor prevederilor care generează diverse situați de risc, fiind păstrat conceptul de bază a politicii de formare a prețurilor la produsele petroliere prin plafonarea acestora, însă, doar în partea ce vizează comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale.

„Se propune ca articolul 4 din lege ce reglementează formarea prețurilor să fie expus într-o redacție nouă, și anume, să fie indicat expres și fără echivoc, că prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale se stabilesc de către ANRE, în baza metodologiei de calcul și aplicării a prețurilor la produsele petroliere”, a declarat deputatul Vladimir Bolea.

Menționăm că în redacția actuală a legii, în lipsa unei specificări exprese a tipului de comerț supus plafonării angro sau cu amănuntul, articolul 4 include sub incidența reglementării metodologice ambele tipuri de comercializare pe piața produselor petroliere prevăzute de capitolul 6 al aceleași legi. Mai mult, nu se oferă ANRE-ului dreptul de a plafona nemijlocit aceste prețuri, sarcina fiind pusă pe seama agenților economici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram