Președinta Partidului Noua Opțiune Istorică, Svetlana Chesari, a fost amendată pentru calomnie, în baza unei sesizări depuse de jurnalista Mariana Rață. Potrivit unei note informative, Rață a sesizat oamenii legii privind acțiunile Svetlanei Chesari  manifestate prin răspândirea „cu bună știință a unor informații mincinoase pe rețele sociale”.  Chesari la rândul său afirmă că nu a fost informată despre amendă. 

Sesizarea a fost examinată de Inspectoratul de Poliției Rîșcani, iar în urma examinării probelor administrate, pe numele Svetlanei Chesari a fost întocmit un proces verbal fiind-ui aplicată și o amendă contravențională. Potrivit aceleiași note informative, amenda i-a fost aplicată politicienei la 2 august.

Contactată telefonic de tv8.md, Chesari susține că nu știe nimic despre amendă. La întrebările reporterului, dacă urmează să o achite sau să o conteste, Chesari a declarat că va reveni cu o reacție pe Facebook.

Amintim că, jurnalista TV8, Mariana Rață îi cere președintei Partidului Noua Opțiune Istorică, Svetlana Chesari, să îi prezinte scuze publice, după ce în timpul ediției din 23 iunie a dezbaterilor electorale „Alege Liber” politiciana a lansat o serie de acuzații nefondate în adresa moderatoarei, dar și postului nostru de televiziune. Prezentatoarea i-a transmis fostei candidate la parlamentare o cerere prealabilă privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale.

/DOC/ Jurnalista TV8, Mariana Rață îi cere Svetlanei Chesari să-i prezinte scuze publice, pentru acuzațiile lansate în campanie în studioul „Alege Liber”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!