Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plângău, anunță că a trimis o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la care am anexat un draft de sesizare la Curtea Constituțională privind verificarea constituționalității entității cu denumirea de „partid ȘOR”. Conform art. 38 alin. (2) din Codul Jurisdicției Constituționale. Potrivit lui Plîngău, un asemnea control poate fi solicitat de către Președintele Parlamentului.

„Vreau din tot sufletul să scăpăm de această rușine. Este inadmisibil ca acest pseudo-partid să-mi hărțuiască colegii. Pentru mine, e o rușine să ajungem ca cei care au furat miliardul să fie reprezentanți în Parlament, iar cei care au protestat împotriva jafurilor de proporții să fie umiliți azi prin instanțele de judecată. Platforma DA își va proteja membrii și colegii și vom insista foarte mult pe lângă instituțiile abilitate ca această unealtă politică a cărui beneficiar este hoțul de miliarde să fie scoasă în afara legii. Draftul sesizării a fost consultat cu unii reprezentanți ai mediului academic și cu unele ONG-uri de specialitate”, a scris Plîngău pe o rețea de socializare.

Miercuri, Dinu Plîngău a anunțat într-o conferință de presă, că cei de la Platforma DA susțin că sunt deschiși să ofere sprijinul necesar pentru ca sesizarea să ajungă la Curtea Constituțională și să aibă o finalitate. În acest context, membrii Platformei DA vor trimite scrisori oficiale Parlamentului și Ministerului Justiției.

Stela Macari a fost acționată în judecată de cinci membri ai Partidului Politic „Șor”. Asta după ce, la fel ca și Octavian Țîcu de la PUN, Stela Macari a cerut scoaterea în afara legii a formațiunii politice conduse de Ilan Șor și a adus mai multe învinuiri membrilor acesteia. În aprilie, Macari și Țîcu spuneau că au primit 150 de scrisori din partea mai multor persoane ce reprezintă Partidul „Șor”, cu cereri prealabile de chemare în judecată.

Platforma DA insistă pe scoaterea în afara legii a PP „Șor” și subliniază că toate pârghiile sunt acum la Parlament și Ministerul Justiției

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!