Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții numărul 5, a fost eliberat din penitenciar și transferat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Decia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Judecătorii au dat astfel curs parțial solicitării procurorilor, care au cerut ca Alexandru Pînzari să rămână după gratii.

Avocatul Ruslan Dodică susține că va contesta la Curtea de Apel decizia magistraților de la Ciocana.

„Nu este probată bănuiala și nici nu sunt probe că acesta ar putea influența mersul anchetei”, a declarat Dodică pentru tv8.md.

Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI).

În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!