/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Ultima Oră! Alexandru Pînzari, ELIBERAT din penitenciar și transferat în arest la domiciliu

missing
25 august 2021, ora 16:12

Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul fostei Direcții numărul 5, a fost eliberat din penitenciar și transferat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Decia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Judecătorii au dat astfel curs parțial solicitării procurorilor, care au cerut ca Alexandru Pînzari să rămână după gratii.

Avocatul Ruslan Dodică susține că va contesta la Curtea de Apel decizia magistraților de la Ciocana.

„Nu este probată bănuiala și nici nu sunt probe că acesta ar putea influența mersul anchetei”, a declarat Dodică pentru tv8.md.

Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI).

În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram