/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Cavcaliuc, după ce a fost solicitată anunțarea sa în căutare internațională. „Rog să nu mă puneți într-o oală cu Platon”

missing
01 septembrie 2021, ora 15:07

După ce Biroul Național Interpol a cerut celui de la Lyon anunțarea în căutare internațională al liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție din Londra, unde se află în prezent. Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) a acuzat Procuratura că activează la comanda politicienilor care au influență, iar PACE le este incomod. 

„Procuratura continuă circul la comanda politicienilor care au influență și le suntem incomozi, atât eu ca președinte de partid, cât și echipa pe care o conduc. Înainte de a pleca în deplasarea de serviciu, în Marea Britanie, eu am informat Procuratura printr-o scrisoare pe care am semnat-o personal, am trimis-o și am anexat ordinul de deplasare de serviciu, la compania în care activez. Dar, Procuratura continuă să facă circ și show de doi bani, doar pentru a mă ponegri, a ponegri reputația mea și a partidului”, a spus liderul PACE.

Gheorghe Cavcaliuc spune că după ce în presă au apărut știri despre anunțarea sa în căutare, a primit un mesaj de la un angajat al Procuraturii Sîngerei, care l-ar fi informat că procurorul care duce cazul este șantajat de șefii săi și din acest motiv a transmis interpelarea privind localizarea sa.

„Rog să verificați dacă informația dată de angajatul Procuraturii Sîngerei este adevărată, precum că Interpolul a refuzat identificarea locului aflării mele, fiind calificat dosarul verde de briliant ca unul politic. Rog să nu mă puneți într-o oală cu Platon sau alte persoane care au probleme cu justiția”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

El a adăugat că avocatul său astăzi va face interpelări către Oficiul Central Interpol „pentru a afla adevărul”.

Menționăm că Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon anunțarea în căutare internațională și a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. Și el a fost suprins de internauți în Capitala Marii Britanii. Acesta are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”.

Atunci, mai mulți membri ai PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram