/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Naționala Moldovei de fotbal va întâlni în această seară selecționata Austriei în preliminariile Campionatului Mondial 2022

missing
01 septembrie 2021, ora 10:25

Echipa Națională a Moldovei va susține astăzi, 1 septembrie, al patrulea meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022. Adversara tricolorilor este selecționata din Austria. Partida se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău și va începe la ora 21:45, informează FMF.

Meciul din această seară va fi arbitrat de către englezul Paul Tierney, arbitru FIFA din 2018. Arbitrajul video, celebrul deja VAR, va funcționa astăzi pentru prima dată pe stadionul Zimbru, la solicitarea UEFA.

Moldova a mai jucat până acum șase meciuri cu austriecii, reușind o victorie. În alte cinci meciuri tricolorii au fost învinși. Golaveraj: 2-8. Din echipa care a jucat ultima dată cu austriecii, pe 9 octombrie 2017, în lotul actual se regăsesc cinci jucători: Vadim Bolohan, Artur Ionița, Radu Gînsari, Sergiu Platica și Alexandru Antoniuc.

Selecționerul Roberto Bordin nu va putea conta în acest meci pe fundașul Igor Armaș, mijlocașul Vadim Rața (ambii, FC Voluntari, România) și atacantul Ion Nicolaescu (DAC 1904 Dunajska Streda, Slovacia), aceștia fiind suspendați. Alți doi jucători inițial convocați, portarul Dumitru Celeadnic (Sheriff) și Vitalie Damașcan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe, România), nu vor juca azi din cauza unor accidentări.

La EURO 2020, disputat în această vară, trupa lui Franco Foda a făcut parte din grupa C și a câștigat meciurile cu Macedonia de Nord (3-1) și Ucraina (1-0), fiind învinsă de Țările de Jos (0-2). Austriecii s-au calificat de pe locul doi în optimile de finală, unde au cedat în fața viitoarei campioane europene, Italia, cu scorul de 2-1 în prelungiri. Vedeta echipei este mijlocaşul David Alaba, care s-a transferat în acest an la Real Madrid de la Bayern Munchen.

Meciul cu Austria va fi cu numărul 253 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 47 victorii, 60 egalități și 145 de înfrângeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram