/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Neoficial, R. Moldova a intrat sub Cod Roșu de infectare cu coronavirus. CNESP ar putea anunța noi restricții

missing
02 septembrie 2021, ora 22:05

Neoficial, Republica Moldova a intrat sub Cod Roșu de infectare cu coronavirus! Potrivit autorităților, se întâmplă din cauza numărului de cazuri în creștere, care se atestă în ultimele două săptămâni. Ba mai mult, în unele raioane ale țării, situația ar fi cu mult mai gravă, în comparație cu media pe republică. În context, pentru a stopa răspândirea virusului și neadmiterea unui nou val de îmbolnăviri, în curând, și Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va anunța noi restricții pentru toată populația. Printre cele mai importante vor fi sporirea și accelerarea tempoului de vaccinare anti-Covid, dar și testarea periodică a cetățenilor la coronavirus.

La baza numărului mare de infectări, înregistrate în ultima perioadă, ar sta noua tulpină Delta a coronavirusului, care circulă prin toată lumea. Potrivit coordonatoarei campaniei de imunizare anti-COVID-19, Ninel Revenco, factorul care au provocat creșterea alarmantă a numărului de infectări în Republica Moldova este… perioada estivală. Astfel, din cauza numărului mare de persoane care călătoresc, în țară au fost înregistrate cazuri de import din UE, Turcia, Rusia, dar și din alte țări. Totodată, și transmiterea comunitară este inevitabilă, a precizat Ninel Revenco, pentru TV8. 

În consecință, aceasta a mai declarat că acțiunile și recomandările Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, cel mai probabil, vor fi altele. Totuși, accentul se va pune în continuare pe trei acțiuni cu scopul de a stopa răspândirea și neadmiterea unui val iminent de Covid-19. 

Între timp, la centrele mobile de vaccinare, oamenii au stat astăzi în rând ca să se imunizeze. Această tânără a venit aici pentru cea de-a treia doză, întrucât ea spune că certificatul de vaccinare obținut încă în luna iunie pentru primele două doze administrate nu îi permite să călătorească. 

Pe parcursul zilei de astăzi, în acest troleibuz amplasat în sectorul Ciocana al capitalei, au fost imunazate peste 25 de persoane, iar cei veniți au avut de ales între serurile: Jhonson&Jhonson, Pfizer, Astrazeneca și Sinopharm. 

În același timp și medicul de familie, Diana Moga care administra astăzi dozele ne-a confirmat că fluxul de persoane la imunizare, în ultima perioadă a crescut, în comparație cu perioada de vară.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 320 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, dintre care peste 270 sunt în rândul persoanelor nevaccinate. Până în prezent, în țară, au fost vaccinate în total peste 1 million 280 de mii de persoane, iar peste 690 de mii de persoane au fost imunizate cu ambele doze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram