Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

social

Ex-procurorul Rurac, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, angajat la SIS

03 septembrie 2021, ora 09:49
Distribuie:

Fostul procuror anticorupție, Eugen Rurac, de ieri este angajat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Acesta a fost numit șef al Direcției apărarea regimului constituțional.

L-am contactat pe Eugen Rurac pentru o confirmare, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Eugen Rurac a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat învinuirea aduse fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Manole, în prezent președintă a Curții Constituționale, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia. În ianuarie 2020, acesta și-a dat demisia.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Eugen Rurac deține împreună cu soția un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați, dar și 1/6 dintr-un apartament de 21.5 metri pătrați. De asemenea, a declarat o mașină Skoda fabircată în 2016 estimată la o valoare de 250 de mii de lei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram