/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ultima Oră! Curtea Constituțională a respins solicitarea lui Stoianoglo privind suspendarea modificărilor la legea Procuraturii

missing
06 septembrie 2021, ora 17:02

Curtea Constituțională a respins solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo de suspendare a modificărilor la legea Procuraturii, adoptate recent de Parlament. Decizia a fost luată de către președintele ad-interim al CC, Liuba Șova.

„Astăzi, 6 septembrie 2021, în baza articolelor 135 alin. (1) lit. a) și 140 alin. (2) din Constituție, 4, 251, 26 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, 6, 7161 și 64 din Codul jurisdicției constituționale, Președintele ad-interim a respins cererea de suspendare a acțiunii articolelor 17 alineatele (14), (15) și (16), 18 alin. (4), 271, 311, 521, 551, 58 alineatele (7) și (8), 69 alineatele (1) și (2) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură, în redactarea Legii nr. 102 din 24 august 2021, depusă de domnul Alexandr Stoianoglo, Procuror General al Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat al Curții Constituționale a Republicii Moldova.

Procuratura a sesizat Curtea Constituțională în data de 3 septembrie, în contextul modificărilor la Legea cu privire la Procuratură. În opinia Procuraturii Generale, legea ar fi fost elaborată, promovată și adoptată cu grave abateri. PG a criticat inclusiv faptul că legea ar fi fost aprobată fără a fi luate în considerare recomandările Comisiei de la Veneția.

Procuratura este nemulțumită că înainte ca documentul să fie aprobat în lectură finală, nu au fost consultați experții în domeniu sau luate în calcul opiniile instituțiilor a căror activitate este vizată.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo a solicităatnalte Curți suspendarea acțiunii Legii pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, până la soluționarea în fond a cauzei, precum și exercitarea controlului constituționalității noilor modificări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram