/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Inițiativa lui Bodnarenco nu a fost susținută. Majoritatea deputaților PAS au votat împotriva audierii lui Stoianoglo în Parlament

missing
09 septembrie 2021, ora 13:16

Inițiativa deputatei din fracțiunea comuniștilor și socialiștilor Elena Bodnarenco, care a propus audierea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în Parlament, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Elena Bodnarenco declarat că a propus ca „Stoianoglo să fie audiat în legătură cu presiunile exercitate de Maia Sandu în cadrul ședințelor Consiliul Superior de Securitate privind lipsa dosarelor penale asupra deputaților din opoziție, intimidarea și defăimarea permanentă în spațiul public, de către unii deputați ai majorității parlamentare fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a activității organelor Procuraturii, adoptarea concluziilor primite și aprecieri premature, prin hotărârea Parlamentului 94 din 20 august 2021”.

Majoritatea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au expus împotriva acesteia. Doar doi legislatori PAS s-au expus pentru. Este vorba despre Dumitru Alaiba și Liliana Nicolăescu Onofrei. Așadar, pentru au votat 32 de deputați ai fracțiunii Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și doi deputați din PAS. Contra au fost 45 de legislatori PAS.

Nu este pentru prima oară când procurorul general este chemat în Parlament. Acesta a fost așteptat pe 20 august pentru a prezenta un raport cu privire la progresele înregistrate de Procuratură în dosarul „furtului miliardului”. Procurorul le-a trimis deputaților un document privind evoluția dosarului cu pricină.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram