Igor Boțan a făcut primele declarații în calitate de președinte al Asociației “Media Alternativă” care deține licența TV8. La emisiunea „Cutia Neagră”, din această seară, noul președinte a amintit telespectatorilor că valorile pe care TV8 le-a promovat, vor fi în continuare respectate, iar colectivul va avea libertatea redacțională.

„TV8 este o instituție cu toate structurile funcționale. Evenimentul care s-a produs și care ne-a lovit foarte dur este dovada că în momentul unei situații grele, vin și măsurile imediate. Consiliul de administrare a televiziunii, pe care îl conduc, funcționează pe bază de voluntariat. Nu este o structură care decide și impune anumite lucruri care trebuie să se întâmple, acest colectiv are libertatea redacțională și este în drept să decidă pe probleme curente și strategice”, a declarat Boțan.

De asemenea, noul președinte a amintit și de valorile promovate de televiziune. „Acest consiliu a elaborat viziunea, valorile, dar mai departe, televiziunea propriu-zisă funcționează ca entitate absolut autonomă. Acest grup adoptă decizii în legătură cu modul de funcționalitate al instituției, bazat pe valorile pe care le-am proclamat. Avem această structură, iar membrii consiliului nu se implică în modalitatea de funcționare a televiziunii. Pentru asta sunt experți, directori, departamente.

Igor Boțan a avut o adresare și către telespectatori: „Dacă vi se pare că suntem părtinitori cu anumite forțe politice, vrem să ne informați și să ne transmiteți mesaje. Vrem sa-i convingem pe telespectatori că valorile proclamate sunt respectate. Vreau să mă adresez către telespectatorii fideli și să-i asigur că acest incident este o fluctuație. În această instituție lucrurile sunt împărțite de așa natură ca să existe instrumente de control intern, iar cand apar situații grele, ele să diminueze șocul pe care îl poate primi această televiziune”.

La final, președintele asociației a venit și cu un mesaj pentru oamenii TV8 spunând că „televiziunea se ține pe munca și dedicația acestora”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!